Ágazatok
Gazdálkodás és menedzsment
Közlekedés szállítmányozás
Turizmus vendéglátás
Informatika és távközlés
Elektronika és elektrotechnika
Specializált gép- és járműgyártás
ÉpítészetÁlláshirdetés

Felnőttoktatás
Induló képzéseink a
2020/2021-es tanévben
Stenger Gizella Alapítvány
A Stenger Gizella Alapítvány jutalmazás rendszere

A Stenger Gizella Alapítvány története

Az alapítvány alapítói 1993. február 17-én a következő célból hozták létre a Makói Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola Oktatási Tevékenységet Támogató Alapítványt:

„A társadalmi, gazdasági életben bekövetkezett és várható változások negatív hatásainak csökkentése, valamint a kor követelményeinek való megfelelés érdekében – tekintettel a szövetkezeteknél jelentkező utánpótlási igények magas színvonalú kielégítésére, az alul megnevezett Alapítók az alábbiak szerint Makói Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola Oktatási Tevékenységet Támogató Alapítványt hoznak létre a makói Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskolában.” (Részlet az alapító okiratból)

Alapítók: A Makói Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola Oktatási Tevékenységet Támogató Alapítvány 1993-tól 2006-ig sikeresen működött, fogadta a felajánlásokat és jutalmazta belőle a diákokat.

A Stenger Gizella Alapítvány

2010-ben az Erdei Ferenc Tagintézmény dolgozóinak kezdeményezésére az intézmény vezetése megkereste az alapítvány alapítóit. Az eredeti alapítók jogutódjainak hozzájárulásával új alapító okirat készült és Stenger Gizella Alapítvány néven az intézményt támogató alapítvány újra működni kezdett.

Az Alapítvány célja: Az alapítók jogutódjai:

Az Alapítvány képviselete és vagyonának kezelése Az alapítvány képviseletére és vagyonának kezelésére háromtagú kuratóriumot hozott létre.

A kuratórium tagjai:
  1. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézményvezetője, mint elnök
  2. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma gyakorlati-oktatásvezetője, mint titkár
  3. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diák-önkormányzatot segítő pedagógusa.
A kuratórium jelenlegi tagjai:

Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium